RADIO CUNA 95.2 FM

WIE BEN IK

Hoi dan! Ik was een voormalig medewerker van Radio Cuna. 
Vind het enorm leuk om de tijd van toen, hier met je te delen. 

Regelmatig ben ik bezig geweest met het plaatsen van vele zendinstallaties, het wisselen van "de banden" (niet geheel risicoloos gemaakt door de RCD en Politie Zoetermeer), én samen met vele anderen mooie radioprogramma's gemaakt. 

Het was net iets na de helft van de 80's dat ik actief mee ging doen bij Radio Cuna Zoetermeer.
Ik behoorde dus zeker niet tot "de harde kern" of bij de kanjers die het radiostation hebben opgericht.
Desalniettemin heb ik er in de voorgaande  jaren met mijn Zoetermeerse jonge snuitje fiks tussendoor mogen "huppelen". 

Het idee om radiocuna.nl te lanceren werd bedacht tijdens een mooie Zoetermeerse winter-wandeling in januari 2020: "Als er nog informatie zou zijn omtrent dit goed beluisterde illegale radiostation, zou het zonde zijn als dit over tien jaar helemaal niet meer bestaat". 

In de maanden hierna werd de jacht geopend naar alles omtrent dit legendarische radiostation, welke jarenlang uitzond op de 95.2 FM vanuit Zoetermeer (radiofragmenten, jingles, commercials krantenartikelen, verhalen, etc.) .
Hierbij werd ik enorm geholpen door John vd Velden, Richard en Adri Mulders. 
Ook van voormalig DJ's van Groeistad Radio en het Zoetermeers Stadsarchief kreeg ik prachtige krantenartikelen om te kunnen plaatsen. 

Many thanks allemaal!


De verhalen die op deze website worden geschreven zijn voornamelijk uit de periode 1985 t/m 1987. 
De leuke inzendingen... en berichten van voor deze periode laat ik over aan de medewerkers die in de voorgaande tijd hier actief mee bezig waren 
(stuur ze zeker in via onderstaande button).

Het was een leuke, spannende tijd. 
Iets wat ik, én velen met mij, nooit heb willen missen.

Veel kijk- en luisterplezier gewenst op de website!